Esittely

  • Olen Dita Trög, Jyväskyläläinen koiraharrastaja. Koirat ja koiraharrastukset ovat olleet osa arkeani jo pikkutytöstä lähtien. Agilityn aloitin 90-luvulla lainakoirilla ja kävin Junior handler koulutuksissa. Ensimmäinen oma koirani on pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira narttu Alina (s.07.12.2003), joka on myös kennelini kantanarttu. Omien koirieni kanssa olen kokeillut monia eri lajeja ja kilpaillut agilityssa ja tokossa. 

Somatuulen kennel on pieni kotikenneli, jossa koirat elävät perheenjäseninä ihmisten kanssa. Pentueita syntyy harvakseltaan huolella valituista yhdistelmistä. Somatuulen kennelnimi on myönnetty vuonna 2007, ensimmäinen pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira pentue syntyi vuotta myöhemmin.

Millainen on pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira?

Rodussa minua viehättää sen monipuolisuus ja vaatimattomuus, holsku on monessa mielessä hyvin kohtuullinen koira. Ihanne rodun edustaja on toimelias ja vilkas, henkisesti tasapainoinen koira, jonka kanssa on mukava elää arkea ja harrastaa. Se on kotona rauhallinen ja sopii siksi hyvin myös kerrostaloon. Tarvittaessa se on aina valmis ulkoiluun ja toimintaan. Koulutettavuus on kohtuullisen hyvä, helposti oppiva, joten harrastuksissa on mahdollisuus edetä. Holsku on perusluonteeltaan ihmisille avoin ja ystävällinen ja nauttii vieraiden rapsutuksista, mutta on kuitenkin enemmin oman perheen koira. 

Somatuulen pennut myydään ensisijaisesti aktiivisiin koteihin, joissa on kiinnostusta koiran kouluttamiseen. Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira on aktiivinen ja vilkas paimenkoira, joka tarvitsee liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä. Rotu tarvitsee ehdottomasti hyvän peruskoulutuksen ja tapakasvatuksen, eikä välttämättä ole paras valinta ensimmäiseksi koiraksi. Toivon kasvattien käyvän virallisissa terveystutkimuksissa mm. lonkka-, kyynär- ja selkäkuvaus ja silmäpeilaus. 

Ei pentuja suunnitteilla tällä hetkellä

Terveisin:

Dita Trög
PALOKKA (Jyväskylä)
0504354670
somatuulen@gmail.com